• بله
لوگوی اوقاف

اخبار استان

بيشتر

سه‌شنبه10شهريور1405

18:31

20

رئیس اوقاف اسلامشهر: ۸۶ وقف جدید از سال ۹۰ در شهرستان ثبت شده است

حجت‌الاسلام محسن مومنی‌مقدم، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان اسلامشهر، در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ وقف و انفاق اظهار کرد:وقف می‌تواند آثار ماندگاری برای انسان داشته باشد و فرد می‌تواند حتی در زمان حیات خود، مالی را وقف کرده و برای استفاده از منافع آن تا پایان عمر خود یا همسرش شرط تعیین کند تا پس از آن، مطابق نیت واقف در مسیر مشخص‌شده هزینه شود

حجت‌الاسلام محسن مومنی‌مقدم، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان اسلامشهر، در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ وقف و انفاق اظهار کرد:وقف می‌تواند آثار ماندگاری برای انسان داشته باشد و فرد می‌تواند حتی در زمان حیات خود، مالی را وقف کرده و برای استفاده از منافع آن تا پایان عمر خود یا همسرش شرط تعیین کند تا پس از آن، مطابق نیت واقف در مسیر مشخص‌شده هزینه شود

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان اسلامشهر با اشاره به وضعیت موقوفات شهرستان گفت: در مجموع حدود ۱۸۰ موقوفه در شهرستان اسلامشهر وجود دارد که حدود ۱۵۰ مورد آن متصرفی و ۳۰ موقوفه نیز غیرمتصرفی و دارای متولی است.
مومنی‌مقدم ادامه داد: یکی از موضوعات مهم، ثبت و ضبط دقیق موقوفات و املاک وقفی در سامانه جامع است تا متولیان مساجد و اماکن مذهبی در آینده با مشکلات حقوقی و ثبتی مواجه نشوند.
وی با بیان اینکه برخی اماکن مذهبی شهرستان با مشکلات ثبتی مواجه هستند، گفت: در مواردی اسناد مساجد یا املاک به نام افرادی بوده که سال‌ها مدیریت آن مکان را بر عهده داشته‌اند و پس از فوت آنها، مشکلات حقوقی ایجاد شده است؛ بنابراین ساماندهی و تعیین تکلیف اسناد موقوفات باید با جدیت دنبال شود.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان اسلامشهر همچنین بر ضرورت اعتمادسازی میان اداره اوقاف، متولیان مساجد و خیران تأکید کرد و افزود: بسیاری از مساجد و اماکن مذهبی، خانه‌های خدا هستند و باید با دقت و نظارت لازم از آنها صیانت شود.
مومنی‌مقدم با تأکید بر اینکه رعایت نیت واقفان خط قرمز اداره اوقاف است، تصریح کرد: اگر واقف برای موقوفه‌ای نیت مشخصی تعیین کرده باشد، اجرای همان نیت وظیفه شرعی و قانونی است و اجازه تعدی یا تغییر در آن را نخواهیم داد و در صورت مشاهده تخلف، از مسیر قانونی اقدام می‌کنیم.
وی با اشاره به ظرفیت خیران در رفع نیازهای جامعه گفت: مردم هر منطقه بهتر از دیگران از نیازهای محل زندگی خود اطلاع دارند و می‌توانند با مشارکت در امور خیر و وقف، در رفع مشکلات و نیازهای منطقه خود نقش‌آفرینی کنند.
مومنی‌مقدم با اشاره به روند ثبت وقف‌های جدید در شهرستان اظهار کرد: از سال ۱۳۹۰ تاکنون ۸۶ وقف جدید در شهرستان اسلامشهر به ثبت رسیده است که آخرین مورد آن نیز با ارزشی حدود ۲ همت، یکی از وقف‌های شاخص به شمار می‌رود.
وی ادامه داد: در سال‌های اخیر تلاش شده ظرفیت وقف در حوزه‌های مختلف از جمله علم، آموزش، مسکن، حمایت از نیازمندان و سایر نیازهای روز جامعه مورد توجه قرار گیرد و در همین زمینه اقدامات و مشاوره‌هایی برای افرادی که قصد وقف اموال خود را دارند، انجام شده است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان اسلامشهر در پایان گفت: وقف یکی از معدود اقدامات خیری است که می‌تواند آثار و برکات آن پس از مرگ انسان نیز باقی بماند و نام واقف را برای سال‌ها و نسل‌های آینده زنده نگه دارد.

اجرای ۱۴ طرح عمرانی و توسعه‌ای در آستان امامزاده عقیل(ع) اسلامشهر

مدیر آستان مقدس امامزاده عقیل(ع) اسلامشهر از پیگیری ۱۴ طرح عمرانی و توسعه‌ای در این مجموعه خبر داد و گفت: بخش مهمی از این طرح‌ها در مرحله اخذ مجوز و فراهم‌کردن مقدمات اجرایی قرار دارند.

مصطفی صادق‌نیا اظهار کرد: از جمله طرح‌های مهم آستان، پروژه همسطح‌سازی است که زیرساخت‌های لازم برای اجرای آن فراهم شده و مراحل اجرایی آن در حال پیگیری است.

وی افزود: ساماندهی محل دفن حضرت علی‌بن‌ابی‌طالب(ع)، آماده‌سازی ایوان بیرونی و طراحی نمای خارجی آستان نیز از دیگر طرح‌های در دست اجراست و تلاش می‌شود با تکمیل مراحل اداری و فنی، این پروژه‌ها وارد مرحله عملیاتی شوند.

مدیر آستان مقدس امامزاده عقیل(ع) در ادامه با اشاره به فعالیت‌های قرآنی این مجموعه گفت: طی چهار سال گذشته برنامه‌های آموزشی قرآن در رشته‌های حفظ، مفاهیم، تدبر، روخوانی، روان‌خوانی و تلاوت برای گروه‌های مختلف سنی برگزار شده و تعدادی از رتبه‌های برتر قرآنی شهرستان نیز از فعالان این مجموعه بوده‌اند.

صادق‌نیا ادامه داد: سه جلسه ثابت قرآن در آستان برگزار می‌شود و این مجموعه در کنار برگزاری محافل قرآنی، میزبان برنامه‌های مدرسه ملی تلاوت قرآن کریم نیز بوده است.

وی برگزاری آیین جزءخوانی قرآن کریم در ماه رمضان و همکاری با مساجد اسلامشهر در حوزه فعالیت‌های قرآنی را از دیگر برنامه‌های این مجموعه عنوان کرد.

 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر

آخرین اخبار

بيشتر

اخبار

بيشتر

پیوندها

بيشتر
  • تعداد بازديد اين صفحه: 438547
  • تعداد بازديد اين صفحه در امروز: 236
  • تعداد کل بازديد کنندگان سايت: 30330372
  • تعداد کل بازديد کنندگان سایت در امروز : 18469